Ik wilde het nog een tijdje uitstellen, voor ik deze site weer online zou gooien. De laatste tijd was het zo’n opgave om iets te schrijven, en dan te publiceren, dat ik even een pauze had genomen. Ik dacht dat die pauze een aardige tijd zou gaan duren. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus ben ik er al weer. Voor de zoveelste keer heb ik de site helemaal leeg getrokken, om met een schone lei te beginnen. Zal het de laatste keer zijn dat ik dit doe? Ik hoop het.

Het zal waarschijnlijk te maken hebben met perfectionisme, dat ik eigenlijk nooit helemaal tevreden ben met mijn site. Keer op keer krijg ik op een gegeven moment gewoon het gevoel dat het niet goed genoeg is, dat alles anders moet. Dat is vermoeiend. Je zou denken dat ik na een tijdje wel helemaal klaar met bloggen zou zijn, maar op de een of andere manier is dat nog niet het geval. Ik zou nog steeds het liefst elke dag iets voor deze site willen schrijven. Ik weet ook wel wat ik wil schrijven, maar het wil er niet altijd uitkomen. Dit kan weer liggen aan perfectionisme, maar er wil ook wel eens een portie onzekerheid opdoemen. Schrijf ik wel goed genoeg? Heb ik wel alles gezegd? Zal ik negatieve reacties op deze tekst krijgen? Allemaal vragen die rondspoken in mijn hoofd.

En daar wil ik dus vanaf. Gewoon schrijven over wat er in me opkomt, en er niet teveel over nadenken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik weet zeker dat het ooit eens moet lukken. Ik heb veel nagedacht over wat ik precies wil gaan schrijven. Wil ik persoonlijk gaan bloggen, verhalen schrijven, of het misschien toch bij columns houden? Voor nu zeg ik dat het vooral columns zullen zijn, en ik wil ook zeker teksten gaan wijden aan stellingen. Misschien dat ik ooit nog verhalen zal gaan publiceren op deze site, maar voor nu wil ik niet weer teveel gaan doen. Laat ik me eerst maar op de gekozen soorten teksten gaan concentreren, en daarna misschien weer wat meer gaan doen.

Ik heb al wat vooruit geschreven, en ben tot nu toe erg blij met de weg die ik ben ingeslagen. Binnenkort zal ik gaan beginnen met het publiceren van mijn eerste columns, en ik ga ook veel nadenken over een eerste stelling. Het is weer een nieuw begin, maar ik hoop dat het ook het laatste nieuwe begin voor deze site zal zijn. Nu is het tijd om te gaan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *